Citroenstrudel

IngrediŽnten voor 18-20 stukken:

2 eieren, gescheiden in wit en dooier
1 snuifje zout
70 g suiker
3-4 el citroensap
geraspte schil van een onbehandelde citroen
2 pakjes roomkaas Ö 200 g
1 pakje magere kwark van 250 g
50 g gehakte pistachenoten
500 g aardbeien
50 g poedersuiker

Bereiding:

Maak het basisdeeg en klop tijdens de rusttijd de eiwitten stijf met het
zout. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker, het citroensap en de
citroenrasp tot een gladde, witte massa. Doe er de roomkaas en de kwark
bij en de opgeklopte eiwitten. Rol de strudel uit, bestrijk het deeg met
de vulling, strooi de pistachenoten erover, rol hem op, leg hem op het
bakblik, bestrijk hem met eierdooier en bak hem op 225ļC gedurende 25-30 min.
Was de aardbeien en pureer ze met de poedersuiker. Geef deze saus bij de strudel.