Hartige aspergetaart met cherrytomaatjes, lente-uitjes en pijnboompitjes

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g asperges
200 g cherrytomaatjes
1 bos lente-uitjes
1 zakje (40 g) Knorr Saus voor Asperges
1 pakje deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
3 eieren
100 g geraspte jong belegen kaas
4 eetl pijnboompitjes
Extra:
ovenbakplaat bedekt met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ļC.
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze tot ze beetgaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
Halveer de tomaatjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Draai het vuur uit. Laat even staan.
Bedek het bakpapier op de ovenbakplaat met de plakjes deeg, laat ze een beetje overlappen en druk de randen van de deegplakjes stevig op elkaar. Vouw de randen 1 cm om. Prik met een vork gaatjes in de hele deegbodem.
Klop de eieren door de iets afgekoelde aspergesaus en voeg de lente-uitjes en kaas toe. Leg de asperges en tomaatjes op de deegbodem. Verdeel de saus over het deeg, strooi de pijnboompitjes erover en druk ze er een beetje in.
Bak de taart in de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Snijd de aspergetaart in stukken en verdeel ze over 4 borden.
Serveer tips:
Maak de taart eventueel met een combinatie van groene en witte asperges. Dat ziet er leuk uit en is ook erg lekker. Groene asperges hoeven niet geschild te worden.

 

Bron: www.knorr.nl