Quorn uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen:

Als u alle groenten van tevoren wast en snijdt, of een kant-en-klaar groentenpakket koopt, kunt u binnen 10 minuten eten !
100 g peultjes
200 g worteltjes
200 g bleekselderij
5 *stoneleeks of 1 bosje bosuitjes
150 g oesterzwammen
(of 600 g roerbakgroenten)
verse peterselie
stukje verse gemberwortel van 2 cm
250 g eiermie
5 eetlepels olie
2 tenen knoflook
1-2 bakjes Quorn 'naturel'
100 g taugé

Bereiding:

Haal de peultjes af, kook ze 3 minuten en spoel ze koud.
Snijd de wortel en de bleekselderij in luciferdunne reepjes, de stoneleeks in stukjes van 4 cm en de oesterzwammen in reepjes.
Hak 4 eetlepels peterselie fijn.
Schil en rasp het stukje gemberwortel.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak, stort hem in een zeef, spoel hem koud, schep hem terug in de pan en roer er 1 eetlepel olie door.
Verhit de wok op hoog vuur, schenk de olie erin en pers de knoflook erboven uit.
Schep de groenten, de gember en de Quorn in de pan en bak dit al omscheppend 5 minuten.
Schep de mie en de taugé erdoor en bak nog even.
Strooi de peterselie erover.
Lekker met zoete chilisaus.
*Stoneleeks   hebben wel wat weg van bosuitjes. Ze zijn echter een stuk langer en dunner. Deze stengeluien hebben een pittige en frisse smaak die perfect past in stoofschotels, roerbakgerechten, soepen en sauzen. Van stoneleeks kun je zowel het witte deel als het groene gedeelte gebruiken.
De oorsprong van deze groente ligt in Noordoost- Azië waar stoneleeks geteeld werden op kiezelachtige lavagrond. En aan die grond dankt deze uisoort zijn naam.