Omschrijving:
Een erwtensoep met een knipoog naar de Spaanse keuken. Het recept
schoot me ineens weer te binnen. Mijn eters waren aangenaam verrast
toen ik hun deze erwtensoep voorschotelde.
1 kip, 1 ons gesneden soepgroente, 4 ons spliterwten,1 ons rijst,1
ui, 1 teentje knoflook, 2 rode paprika's, 250 g chorizo, 1
laurierblad, 1 tl zout, boter, peper,tabasco,verse selderij |
Voorbereiding:
Laat de kip, de soepgroente, het laurierblad en 1 tl zout in 1½
liter water tot een geurige bouillon trekken. Het hangt een beetje
van de grootte van de kip af hoeveel tijd dit kost. (1 uur in ieder
geval).
Zeef de bouillon en doe er de spliterwten bij en laat deze een half
uur koken. Dan 1 ons rijst in de soep strooien en nog eens 15
minuten laten koken. De ui en de knoflook snipperen en in 2 el boter
fruiten. Het vruchtvlees van de paprika's in blokjes snijden en 3
minuten meebakken. Het kippenvlees van het bot halen en klein
snijden. De chorizo in vieren snijden. Het paprika-uimengsel, het
vlees en de worst door de soep roeren en deze op smaak afmaken met
peper,zout en een paar druppels tabasco. Met geknipte selderij
bestrooien.
Serveertips:
Bij de bereidingstijd staat langer dan 2 uur. Maar je hebt er
natuurlijk eigenlijk geen omkijken naar. |