Verwarm de oven
voor op 225ºC. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze (zonder de
stukjes plasticfolie) ontdooien. Prik de deeglapjes met een vork
regelmatig in. Snijd het stukje prei in smalle stukjes. Snipper het
stukje rode paprika heel fijn. Snijd het stukje courgette in smalle
reepjes. Meng in een kom de groentemix met bloem, tomatenketchup,
oregano en geraspte kaas. Schep op elk plakje bladerdeeg een
bolletje van het groentemengsel. Kwast het deeg rond het
groentemengsel met behulp van een bakkwastje in met koud water. Vouw
de deegplakjes over de vulling diagonaal dicht. Druk met de
vingertoppen de deegrandjes goed op elkaar. Leg de gevulde
deegflapjes op de bakplaat. Kwast de bovenkant in met koud water.
Schuif de bakplaat middenin de voorverwarmde oven. Bak de gevulde
deegflapjes in 20 minuten goudbruin en gaar. |