Recept 26, Groenteflapjes met kaas (veg.).

 

Ingrediënten voor 4 personen:

6 plakjes (roomboter) bladerdeeg uit de diepvries
50 g prei, schoongemaakt gewogen
50 g rode paprika,
Schoongemaakt gewogen
100 g courgette
2 eetl. bloem
1 dl tomatenketchup
1 eetl. gedroogde oregano
75 g geraspte jongbelegen kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225ºC. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze (zonder de stukjes plasticfolie) ontdooien. Prik de deeglapjes met een vork regelmatig in. Snijd het stukje prei in smalle stukjes. Snipper het stukje rode paprika heel fijn. Snijd het stukje courgette in smalle reepjes. Meng in een kom de groentemix met bloem, tomatenketchup, oregano en geraspte kaas. Schep op elk plakje bladerdeeg een bolletje van het groentemengsel. Kwast het deeg rond het groentemengsel met behulp van een bakkwastje in met koud water. Vouw de deegplakjes over de vulling diagonaal dicht. Druk met de vingertoppen de deegrandjes goed op elkaar. Leg de gevulde deegflapjes op de bakplaat. Kwast de bovenkant in met koud water. Schuif de bakplaat middenin de voorverwarmde oven. Bak de gevulde deegflapjes in 20 minuten goudbruin en gaar.