Ovenschotel met rijst en champignons

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote aubergines, ½ liter water, 1 theel. zout,125 gram rijst, 50 gram boter, 500 g champignons in plakjes gesneden, 3 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 theel. peper, 1 theel. basilicum, 125 gram geraspte belegen kaas, olijfolie, zout en peper

Bereiding:

Grill even voorverwarmen. Snijd de aubergines in plakjes. Bestrijk ze met olie en leg ze in een ovenschaal. Giet het water in een pan en breng het met zout op middelhoog vuur onder een deksel aan de kook. Voeg de rijst toe en laat met het deksel op de pan 12 minuten koken tot het vocht helemaal is geabsorbeerd, Schep er 15 gram van de boter door en laat de rijst met het deksel op de pan nog 15 minuten op heel laag vuur gaar worden.
Verhit de resterende boter op middelhoog vuur in een pan. Voeg de champignons, de sjalot, de knoflook, de zwarte peper en de basilicum toe en laat 6 minuten fruiten.
Schep nu de rijst er door.
Verwarm de ovengrill voor. Schep het mengsel in een platte ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal in de oven en laat er in 5 minuten onder de grill een goudbruin korstje op komen.
Serveer meteen!