Aardappel tomaat schotel

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kleine vleestomaten, 2 uien, 4 eetlepels boter, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout, peper, 150 gram Emmentaler, 400 gram gekookte aardappelen,4 eieren, 1/8 liter bouillon (tablet), 1/8 l melk, 1 mespunt paprikapoeder, bieslook

Bereiding:

400 gram aardappelen koken (geschild gewicht)
oven voorverwarmen op 200ºC. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit. Snijd de tomatendekseltjes in blokjes en de uien fijn. Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden. Laat de tomaatblokjes 1 minuut meesmoren. Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa afkoelen. Rasp de emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee. Zet de tomaten in een ingevette platte ovenschaal. Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten. Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout,peper en paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen. Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje. Zet de schaal in de op 200ºC. voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren. Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook.