Aardappel gevuld met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

1 dunne prei , 2 worteltjes, 2 plakjes ham, 250 g rundergehakt, 1 blikje maïs (nettogewicht 150 g), 50 g verse roomkaas, 2 theelepels dragonmosterd, 1 theelepel franse tuinkruiden, zout en peper, 6 superbintjes van gelijke grootte

Bereiding:

Maak de prei en worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ham fijn. Vermeng het gehakt met de prei, wortel, ham, maïs, verser roomkaas, mosterd, franse tuinkruiden, zout en peper. Boen de aardappelen onder koud stromend water goed schoon. Snijd er overlangs een kapje af en hol de aardappelen met een lepeltje tot op 2 cm van de wand uit. Prik gaatjes aan de binnen- en buitenkant van de aardappelen. Vul ze hoog op met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de combi-magnetron voor op 225ºC. Zet de schaal in de oven. Schakel de magnetron in op ca. 300 watt en bak de gevulde aardappelen in ca. 25 minuten bruin en gaar.