Chocoladeroomtaart met aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de snelkorst:
100 g bloem
55 g water
2 g zout
12 g boter
100 g boter
250 g bloem
Voor de chocoladeroom:
2,5 dl melk
60 g suiker
1 el cacaopoeder
1 dooier
1 ei
25 g maïszetmeel
Voor het garnituur:
300 g aardbeien
abrikozenkonfituur

Bereiding:

Maak de snelkorst. Meng de bloem, het water, het zout en de boter en kneed dit ongeveer 15 minuten tot een deeg. Kneed de overige bloem en de boter apart. Rol het deeg A uit tot een lange, smalle rechthoek. Rol hiervoor het deeg uit van links naar rechts en van boven naar onder. Verdeel nu de lap denkbeeldig in 3 delen,
waarbij het rechtse deel iets langer is dan de andere 2. Plaats B op het middelste stuk van deeg A en rol het in het deeg door eerst de korte flap en daarna de langste flap toe te vouwen Draai nu het deeg om en voer nog tweemaal de- zelfde bewerking uit: het deeg uitrollen tot een rechthoek, in drie delen verdelen, dichtvouwen en omdraaien. Verdeel daarna het deeg denkbeeldig in 4 delen, vouw eerst de buitenste flappen naar het midden toe en vouw tenslotte het deeg dubbel. Maak de
chocoladeroom. Laat de melk met de helft van de suiker en het cacaopoeder koken. Klop de dooier, het ei en de rest van de suiker op. Spatel het zetmeel onder de ei-suiker massa. Voeg ook wat van de melk, die nog net niet kookt, toe. Giet als de melk kookt, de eieren erbij en roer tot u een glad mengsel bekomt. Laat het beslag
afkoelen in een koud waterbad en roer tot u een gladde massa bekomt. Maak nu de taart. Rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 mm dikte. Neem 1 taartvorm van ca. 22 cm diameter en besprenkel de bodem met wat water. Leg het deeg in de vormen tot enkele centimeters buiten de rand. Verwijder de rest van het deeg en vorm
een licht opstaande rand. Prik de bodem enkele malen in met een vork. Leg een papier met wat gewicht in op het deeg en laat 20 minuten bakken in een oven van 220ºC. Verwijder na 10 minuten reeds dit papier. Haal de taart uit de oven, ontvorm ze en laat ze op een gril afkoelen. Spuit in de taart een spiraal chocolade- room. Was
de aardbeien, verwijder de steeltjes en schik ze op de taart. Laat het abrikozenkonfituur even inkoken en bestrijk hiermee de taart. In het midden kunt u eventueel nog een toefje slagroom spuiten waarover u dan wat cacaopoeder strooit.