Voorbereiden:
Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Breng de gesneden kool in
water met zout aan de kook. Giet de kool af zodra deze kookt en
spoel er koud water over. Halveer de paprika’s en snijd het
vruchtvlees zonder zaadjes in smalle reepjes. Pel de ui en snipper
deze. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitjes en verdeel
de appel in kleine stukjes. Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas. Meng de
ananasstukjes door de salade en maak deze op smaak met peper en
zout. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge hete
koekenpan. Schep de dressing luchtig door de salade. Strooi de
geroosterde amandelen erover.
Serveer suggestie:
Lekker met warm stokbrood.
In plaats van amandelen zijn ongezouten cashewnoten ook heel lekker.
Neem in plaats van gruyère belegen boerenkaas. |