Koolsalade met paprika en kaas

IngrediŽnten voor 4 personen:

700 gram witte kool
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele of oranje paprika
1 ui
1 friszure appel
150 gram gruyŤre
150 gram brie
peper en zout
200 gram ananasstukjes (uit blik)
2 eetlepels geschaafde amandelen
VOOR DE DRESSING:
200 gram milde kwark (melkan)
100 ml yoghurt
1 eetlepel honing
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel mosterd
1 theelepel kerriepoeder

Bereiding:

Voorbereiden:
Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook. Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over. Halveer de paprikaís en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitjes en verdeel de appel in kleine stukjes. Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas. Meng de ananasstukjes door de salade en maak deze op smaak met peper en zout. Meng de ingrediŽnten voor de dressing.
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Schep de dressing luchtig door de salade. Strooi de geroosterde amandelen erover.
Serveer suggestie:
Lekker met warm stokbrood.
In plaats van amandelen zijn ongezouten cashewnoten ook heel lekker.
Neem in plaats van gruyŤre belegen boerenkaas.