| 
			 Kook de 
			krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens aanwijzingen op de 
			verpakking. 
			Giet ze af en spoel er koud water over. 
			Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken. Pel de rode bieten 
			en snijd ze in blokjes. Verdeel de haringfilets in smalle repen. Pel 
			de sjalotjes en snipper ze.  
			Hak de augurken fijn en meng deze met de sjalotjes, de mosterd en 
			peper  
			door de mayonaise. Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing 
			door elkaar. 
			Serveer de salade op een schaal met eromheen de rode bieten.  
			Strooi de peterselie erover en garneer met plakjes citroen.  
			Serveer er geroosterd witbrood bij. 
			Variatie: de witte bonen kunnen vervangen worden door flageolets.
			 
			In plaats van gekookte bieten kunnen ook zoetzure bietjes uit een 
			pot worden gebruikt.  
  |