Spaghetti met roquefort

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g spaghetti
125 nu slagroom
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels zonnebloempitten
200 g roquefort verse kruiden voor de garnering

Bereiding:

Kook de spaghetti 8-12 minuten in kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm.
Meng de roquefort met de slagroom. Voeg naar smaak peper toe.
Meng de roquefortsaus en de spaghetti. Roer alles goed door elkaar. Laat de saus 1 minuut intrekken. Schep de spaghetti op warme borden.
Strooi de zonnebloempitten over de spaghetti en serveer hem direct met verse kruiden.
Serveersuggestie:
Serveer er gemengde salade of verse, gekookte groenten zoals broccoli of wortels bij.
Variaties:
Gebruik stiltonkaas in plaats van roquefort en fettuccini in plaats van spaghetti.
Vervang de zonnebloempitten door pompoenpitten of sesamzaad.