Recept 69, Rode paprika met broccoli-kaasrijst.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 rode paprika's
200 g broccoli
zout
1 ui
25 g boter
1 eetlepel Mexicaanse kipkruiden
150 g rijst
100 g geraspte oude

Bereiding:

Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes.
Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk.
Kook de paprikahelften en de broccoliroosjes ñ 4 minuten in ruim water met zout.
Laat de paprika's en broccoli in een zeef uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter en fruit de ui met de Mexicaanse kipkruiden.
Roer de rijst erdoor en voeg 2 dl water toe.
Kook de rijst in ± 15 minuten gaar.
Schep de broccoliroosjes en de helft van de kaas erdoor.
Schep dit mengsel in de paprikahelften en zet deze naast elkaar in een ovenschaal.
Strooi de rest van de kaas erover.
Schuif de schaal ± 10 cm onder een hete grill en laat de kaas in ± 4 minuten goudbruin worden.
Lekker met ijsbergsla.