5 g gedroogde wolkenoren
(soort paddenstoel; toko)
1 vleestomaat
1 eetlepel olie
1 kleine gesnipperde ui
250 g panklare savooiekool of paksoi
1 eetlepel nam pla (Thaise vissaus)
1 eetlepel lichte sojasaus
1/2 eetlepel gembersiroop
1/2 theelepel chilisaus
zout
40 g ongezouten cashewnoten
Bereiding:
Wel de wolkenoren 20
minuten in ruim warm water.
Giet ze af en snijd de grotere exemplaren in stukjes.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
stukjes.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de kool en wolkenoren toe en roerbak ze 2 minuten.
Schenk de nam pla, soja, gembersiroop en chilisaus erbij en voeg de
tomaat en
wat zout toe.
Warm goed door.
Schep de cashewnoten erdoor en serveer direct.