Pastasoufflé

Ingrediënten voor 4 personen:

Deze bijzonder pastasoufflé vormt een heerlijk gerecht voor de lunch of het avondeten.
250 g tagliatelle
zout en versgemalen zwarte peper
2 uien
1 teentje knoflook
40 g boter
500 g half-om-half gehakt
gemalen paprikapoeder verse tijm, gehakt
500 g tomaten, ontveld en in stukken
100 g cheddar, geraspt

Bereiding:

Kook de pasta 8 minuten in kokend water met zout tot hij beetgaar is. Roer af en toe. Giet de tagliatelle af. Houd de pasta warm.
Pel de uien en het knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de boter in een pan en bak de ui en het knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Roer het mengsel regelmatig. Voeg naar smaak peper, paprikapoeder en tijm toe.
Voeg de tomaten toe en bak ze ca. 5 minuten. Roer het mengsel af en toe.
Schep twee derde van de pasta in een ingevette ovenschaal. Bedek de pasta met het gehaktmengsel. Schep de overgebleven pasta in de schaal.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak de pasta ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 220ºC. tot de bovenlaag goudbruin is.
Serveer het gerecht direct.
Serveersuggestie:
Serveer er een gemengde salade of verse, gekookte groenten bij zoals bloemkool of wortels.
Variaties:
Vervang het half-om-half gehakt door kippen-  lams- of varkensvlees of ham.
Gebruik 2 stengels prei in plaats van de uien en Parmezaanse kaas in plaats van cheddar.