Recept 4, Afrikaanse stoofschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
250 gram aardappelen
3 tomaten
250 gram sperziebonen
8 gedroogde abrikozen
600 gram runderbraadlappen
zout
versgemalen zwarte peper
50 gram boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
2 kruidnagels
1 dl (Zuid Afrikaanse) rode wijn
2 dl vleesbouillon

Bereiding:

Pel de ui en snijd deze in schijven. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Halveer de abrikozen. Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui ca. 2 minuten zachtjes glazig. Voeg het vlees toe en bak het in ca. 5 minuten bruin. Pers de teentjes knoflook erboven uit en bak de kruiden ca. 1 minuut mee. Voeg de aardappelplakjes, sperziebonen, abrikozen en tomaat toe en schenk de wijn en de bouillon erbij. Breng het gerecht aan de kook en stoof het vlees in ca. 2 tot 2,5 uur zachtjes gaar. Lekker met een frisse salade.