Gehakt-macaronischotel

IngrediŽnten voor 4-6 personen:

250 g macaroni
1,5 l kokend water
50 g boter in stukjes
2 middelgrote (300g) uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
500 g rundergehakt
50 g bloem
2 eetl tomatenpuree
1 tl milde Engelse mosterd
750 ml melk
125 g cheddar kaas, geraspt
100 g mozzarella, geraspt
1/4 kopje gehakte gladde peterselie

Bereiding:

Verdeel de macaroni over de bodem van een grote, diepe magnetronschaal en giet er kokend water over. Zet 10 min onafgedekt in de magnetron op hoge stand (100%) of tot hij net gaar is, waarbij u tweemaal roert. Giet de macaroni af en dek af om warm te houden
Doe boter, uien, knoflook in dezelfde schaal en zet 5 min in de magnetron op hoge stand. Roer het gehakt erdoor en zet 10 min in de magnetron op hoge stand, 2x roeren. Roer de bloem, tomatenpuree en mosterd erdoor. Zet 2 min in de magnetron op hoge stand. Roer de melk erdoor en zet 7 min op hoge stand, 2x roeren. Vermeng de helft van de twee kaassoorten en de peterselie toe en roer dit mengsel en de macaroni erdoor. Strooi de rest van het kaas-peterseliemengsel erover. Zet ca 2 min in de magnetron op hoge stand tot de kaas is gesmolten