Tagliatelle met kip en tomaat

Bereiding:

Bak de kip in 3 eetlepels olie in ± 5 minuten rondom bruin.
Bak de ui ± 5 minuten mee.
Roer de tomatenpuree en de bloem erdoor en bak die ± 1 minuut mee.
Roer de bouillon, slagroom, zout en peper erdoor en stoof de kip 15 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Bak in 2 eetlepels olie de tomaat ± 3 minuten zachtjes.
Voeg de basilicum, de azijn, zout en peper toe en verwarm die 1 minuut mee.
Roer de tomaten door de kip en verdeel dit over de tagliatelle.
Garneer met de pijnboompitten (en blaadjes basilicum).

Ingrediėnten voor 4 personen:

400 g kipfilet in blokjes
5 eetlepels olie
2 fijngesneden uien
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel bloem
1 1/2 dl kippenbouillon
1 dl slagroom
zout, peper
350 g groene tagliatelle
30 g pijnboompitten of walnoten
250 g ontvelde tomaten in reepjes
4 eetlepels fijngesneden basilicum
2 eetlepels balsamico- of rode wijnazijn