Korianderdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels limoensap, 1 theelepel suiker, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 2 eetlepels kippenbouillon, 1 theelepel geraspte gemberwortel en 1 *jalapeňopeper in dunne ringen.

Bereiding:

Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels limoensap, 1 theelepel suiker, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 2 eetlepels kippenbouillon, 1 theelepel geraspte gemberwortel en 1 jalapeňopeper in dunne ringen. *De jalapeño   is een middelgrote chilipeper die tot de groep Capsicum annuum behoort en sterk verwant is aan de paprika. Hij is ongeveer anderhalve meter hoog. De vruchten zijn een kleine 10 centimeter lang.
De jalapeño is vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa de Enríquez. Op de Scovilleschaal scoort hij tussen de 3000 en de 6000 wat betreft scherpte.