Zoete couscoussalade uit Marokko

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g snelkookcouscous
1 dl rozenwater
2 eetlepels boter
4 vijgen
200 g kleine aardbeien
3 eetlepels honing
het sap van 1 citroen
25 g amandelen
25 g gepelde pistachenoten
een hand verse onbespoten rozenblaadjes

Bereiding:

Overgiet de couscous met kokend water en laat deze volgens de aanwijzingen op de verpakking garen.
Schep om met de helft van het rozenwater en alle boter en rul goed door met een vork.
Snijd de vijgen in partjes en haal de kroontjes van de aardbeien.
Schep het fruit om met de honing en het citroensap en laat in de koelkast minstens een half uur trekken.
Rooster de amandelen en de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
Vermeng het fruit, op 2 eetlepels na, met de couscous.
Verdeel de couscous in puntige bergjes over 4 diepe schaaltjes en verdeel de rest van het fruit erover.
Bestrooi met de gehakte noten en de rozenblaadjes.