Recept 11, Milde bloemkoolcurry met naanbrood (veg.).

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bloemkool
1 schaaltje tofu naturel (375 g)
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
1 pot Indiase, currysaus
1 zak naanbrood, koriander/knoflook (280 g)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)

Bereiding:

Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Tofu in blokjes snijden en met kerriepoeder, zout en peper op smaak brengen. Olie in hapjespan verhitten. Hierin tofublokjes op matig vuur ca. 5 min. bakken. Bloemkoolroosjes, korma en 100 ml water toevoegen en 15 min. laten sudderen. Intussen brood volgens aanwijzingen op verpakking verwarmen. Peterselie fijn knippen. Indiase curryschotel in 4 kommen scheppen en met peterselie garneren. Met brood serveren.