Recept 64, Groene curry pasta – Nam Prik Gaeng Kieow Wan.

Ingrediënten voor 2x2 personen:

Per familie varieert het hoeveel ingrediënten er in een curry gaan. De curry van deze familie bevat maar liefst 15 zaken, terwijl er ook zijn die eenvoudiger zijn en er maar 8 verschillende specerijen instoppen.
½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder olie)
½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
1 eeetlepel citroengraswortel.
1 eetlepel galanga
1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
2 eetlepels sjalotjes
6 tenen knoflook met de schil eraf
een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
een stuk gember van zo’n 6 centimeter
5 bladeren zoete basilicum
1 tot 2 rode chili pepers
10-15 groene chili pepers
1 theelepel zout
1 theelepel garnalenpasta

Wie voor vegetariër is, ziet de curry er iets anders uit.
Recept voor groene vegetarische curry pasta – Nam Prik Gaeng Kieow Wan:
½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder olie)
½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
1 eeetlepel citroengraswortel.
1 eetlepel galanga
1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
2 eetlepels sjalotjes
6 tenen knoflook met de schil eraf
een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
een stuk gember van zo’n 6 centimeter
5 bladeren zoete basilicum
1 tot 2 rode chili pepers
10-15 groene chili pepers
1 theelepel zout

Bereiding:

Stamp in beide gevallen in een vijzel alle ingrediënten fijn. Doe dit zo dat er een pasta ontstaat en niet meer te onderscheiden is welk ingrediënt wat is. Wie liever een rode curry pasta maakt, kan de groene chili pepers vervangen door rode exemplaren. Wie niet van heel heet eten houdt, kan ook grotere pepers nemen. Die zijn veel minder heet dan de kleinere exemplaren.

Deze pasta is voldoende voor 2 maaltijden voor 2 personen. De pasta kan een week in de koelkast worden bewaard of 3 tot 12 maanden in de diepvriezer. Ze kunnen dan het best ingevroren worden in ijsblokjesvormen.