Per familie
varieert het hoeveel ingrediënten er in een curry gaan. De curry van
deze familie bevat maar liefst 15 zaken, terwijl er ook zijn die
eenvoudiger zijn en er maar 8 verschillende specerijen instoppen.
½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder
olie)
½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
1 eeetlepel citroengraswortel.
1 eetlepel galanga
1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
2 eetlepels sjalotjes
6 tenen knoflook met de schil eraf
een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
een stuk gember van zo’n 6 centimeter
5 bladeren zoete basilicum
1 tot 2 rode chili pepers
10-15 groene chili pepers
1 theelepel zout
1 theelepel garnalenpasta
Wie voor vegetariër is, ziet de
curry er iets anders uit.
Recept voor groene vegetarische curry pasta – Nam Prik Gaeng
Kieow Wan:
½ eetlepel komijnenzaad, droog geroosterd in een wok (dus zonder
olie)
½ eetlepel korianderzaad, droog geroosterd in een wok.
1 eeetlepel citroengraswortel.
1 eetlepel galanga
1 eetlepel kaffir blaadjes (curry blaadjes)
2 eetlepels sjalotjes
6 tenen knoflook met de schil eraf
een stuk geelwortel van ongeveer 2 centimeter
een stuk gember van zo’n 6 centimeter
5 bladeren zoete basilicum
1 tot 2 rode chili pepers
10-15 groene chili pepers
1 theelepel zout |
Stamp in beide
gevallen in een vijzel alle ingrediënten fijn. Doe dit zo dat er een
pasta ontstaat en niet meer te onderscheiden is welk ingrediënt wat
is. Wie liever een rode curry pasta maakt, kan de groene chili
pepers vervangen door rode exemplaren. Wie niet van heel heet eten
houdt, kan ook grotere pepers nemen. Die zijn veel minder heet dan
de kleinere exemplaren.
Deze pasta is voldoende voor 2 maaltijden voor 2 personen. De pasta
kan een week in de koelkast worden bewaard of 3 tot 12 maanden in de
diepvriezer. Ze kunnen dan het best ingevroren worden in
ijsblokjesvormen. |