Oven voorverwarmen op
160ºC. Chocolade in stukjes hakken en au
bain-marie smelten. Oploskoffie in 2 dl kokend water oplossen. Bloem
met cacao, bakpoeder en 1 theel. zout zeven. Boter met mixer romig
kloppen. Al kloppend basterd- en vanillesuiker toevoegen. Eieren een
voor een erdoor kloppen. Achtereenvolgens erdoor roeren:
bloemmengsel,
zure room, gesmolten chocolade en opgeloste koffie. Al kloppende
goed
mengen. In beboterde en met cacaopoeder bestoven ronde bakvorm
(inhoud
1.5 liter) scheppen. In midden van oven cake in 1.5 uur gaar bakken.
Iets laten afkoelen. Op rooster storten en verder laten afkoelen.
Ganache: chocolade in stukjes hakken. Room verwarmen en over de
chocolade gieten. Roeren tot chocolade gesmolten is. Boter
toevoegen.
Serveer bijvoorbeeld met een vanille- of sinaasappelsaus.
|