Aardappel-kipsalade

IngrediŽnten voor 4 personen:

450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
zout
Ĺ bloemkool
2 trostomaten
1 krop ijsbergsla
250 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
1 citroen
3 bosuitjes
Voor de dressing:
2 eetlepels koriander
250 ml yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kerriepoeder

Bereiding:

Pel de tomaten en snijd ze in partjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de citroen in partjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Kook de aardappelen in 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de koriander met yoghurt, olijfolie en kerriepoeder tot een dressing. Schep de dressing door de aardappelen met bloemkool, tomaten en bosuitjes. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden en schik de aardappelsalade erover. Rangschik de kipreepjes erover en leg de citroenpartjes er over. Deze maaltijdsalade is lekker met warm stokbrood.