Patates salatasi (aardappelsalade)

IngrediŽnten voor 4 personen:

750 g aardappelen in de schil, 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie, 3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1 theelepel *sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt, 10 ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren.

Bereiding:

In plaats van het rijstgerecht kunt u deze Turkse aardappelsalade bij de spinazie serveren.
Kook 750 g aardappelen in de schil, laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.
Meng de aardappelen met 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie, 3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1 theelepel sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt.
Garneer de salade met 10 ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren.
*Sumak is het bruin-paarse zaad van een fluwelige stekelige plant. Sumak heeft een zure smaak en het wordt veel over salades en visgerechten gestrooid.