Pizza met ham en olijven. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
350 g harde tarwebloem, 1
volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel.
suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie |
Bereiding: |
Algemene bereiding deeg:
Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het
lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme
plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt
gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe
water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar. Kneed in 10
min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe
het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een
warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit
het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een
doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het
met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje. |