Gehaktballetjes met Chinese kool

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g mager varkensgehakt
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 ei
2 theelepels droge sherry
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel maÔzena
zout
peper
3 eetlepels olie
500 g schoongemaakte en in brede repen
gesneden Chinese kool
3 dl bouillon
2 eetlepels sojasaus

Bereiding:

Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, het ei, de sherry, het
gemberpoeder, de maÔzena en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en
vorm van het gehaktmengsel acht ballen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de
gehaktballen rondom mooi bruin. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze
apart. Fruit de repen Chinese kool in de in de pan achtergebleven olie onder
voortdurend omscheppen 5 minuten. Leg de helft van de gefruite Chinese kool in
een pan. Voeg de gehaktballen toe en dek deze af met de rest van de Chinese kool.
Schenk de bouillon en de sojasaus in de pan. Breng het geheel aan de kook. Draai
de hittebron laag en laat alles 20 minuten zachtjes koken tot de gehaktballen en de
kool volkomen gaar zijn.