Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kg kruimige aardappelen
zout
2 eetlepels olie
1 kleine fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
21/2 cm gemberwortel
250 g magere hamlappen in blokjes
2 struiken paksoi in reepjes
150 g kreeftgarnalen
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal
1 eetlepel boter
4 eetlepels seroendeng

Bereiding:

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 21/2 cm water en zout.
Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de i, knoflook en gemberwortel 1 minuut.
Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten.
Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten.
Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm.
Giet de aardappelen af en schud ze om.
Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree.
Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over.