Kerst toetje recept 04

Citroenkwark met cake en cranberrysaus

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g cranberry's
2 plakken cake
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 theel. geraspte citroenschil
1 theel. geraspte sinaasappelschil
4 eetl. vloeibare honing
witte wijn (indien nodig)
1/4 l citroenkwark
kerstchocolaatjes

Bereiding:

Was de cranberry's. Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Doe de cranberry's met de geraspte citroenschil en sinaasappelschil en ongeveer 3 eetlepels water in een pan. Kook de cranberry's in ongeveer 15 minuten op een vrij laag vuur gaar. Roer de honing door de cranberry's. Pureer met de staafmixer. Verdun, als de saus te dik is, met een beetje witte wijn. Laat de saus afkoelen. Roer de slagroom door de citroenkwark. Leg wat blokjes cake op de bodem van 4 grote wijnglazen. Schep hier de helft van de cranberrysaus op. Verdeel de citroenkwark over de glazen. Schep de rest van de saus er bovenop. Garneer dit nagerecht met kerstchocolaatjes.

     

    

Fijne feestdagen en eet lekker !