Kerstrecept 42

Appel-spektartaartjes met rode kool en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappelen
1 pak rode kool met appeltjes (diepvries)
4 tartaartjes
8 plakjes ontbijtspek
1 appel (goudreinet)
vloeibare margarine
2 dl hete melk
1 cupje Knorr Authentieke Vleesjus Rund

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met zout. Bereid intussen de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omwikkel de tartaartjes met de reepjes spek. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in 8 plakken.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Bak dan de plakken appel ongeveer 3 minuten per kant tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep de plakken uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg aan het achtergebleven bakvet een kneepje vloeibare margarine toe en bak hierin de tartaartjes ongeveer 3 minuten per kant. Maak de jus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de hete melk en enkele kneepjes vloeibare margarine. Maak 4 'hamburgers' van 1 plak appel, 1 tartaartje en nog een plak appel.
Schep de rode kool op borden, samen met de puree en de appel-spektartaartjes. Schenk de jus over het vlees en serveer direct.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !

Bron: www.knorr.nl