Kerstrecept 30

Varkenshaas in sinaasappel koriandersaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g varkenshaas, 1 eetl. Mexicaanse kruiden, 3 bosuitjes, Ĺ rode Spaanse peper, 3 sinaasappels, 15 g verse koriander of peterselie, 75 g margarine, 2 dl vleesfond of vleesbouillon

Bereiding:

Vouw het puntje van de varkenshaasjes terug en steek dit vast met een cocktailprikker. Wrijf ze in met Mexicaanse kruiden.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Boen de sinaasappels schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Pers de sinaasappels uit. Verhit de margarine in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes in ca. 5 min. op matig hoog vuur rondom bruin. Leg het vlees op een bord. Roer het sinaasappelsap met fond en sinaasappelrasp door het bakvet en schraap de aanbaksels los. Voeg de bosuitjes, de peper en de helft van de koriander toe. Breng dit aan de kook en leg de varkenshaasjes erin. Stoof de varkenshaasjes met het deksel schuin op de pan in nog ca. 15 min. zachtjes gaar. Leg de varkenshaasjes op een plank (of een voorverwarmd bord) en houd ze onder aluminiumfolie warm. Kook het stoofvocht in nog ca. 1-2 minuten in tot een licht gebonden jus (evt. licht binden met allesbinder of aardappelzetmeel). Roer de rest van de koriander erdoor. Snijd het vlees in plakken.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !