Kerstrecept 28

Gevulde kiprolletjes

Ingrediënten voor 8 personen:

8 kipfilets
150 g gewelde gedroogde abrikozen
100 g gepelde amandelen
200 g roomkaas
250 g crème fraîche
versgemalen peper
olie of boter om te bestrijken
aluminiumfolie
1 groot glas droge witte wijn of appelsap

Bereiding:

Trek de losse filetjes van de kipfilets. Leg de kipfilets tussen twee velletjes gladfolie en sla ze met de deegrol of met de bodem van een steelpan plat. Doe de abrikozen met de amandelen, de helft van de roomkaas, twee eetlepels van de crème fraîche, de losgetrokken kleine filetjes en wat peper in de foodprocessor en laat kort draaien tot een samenhangend mengsel. Verdeel het mengsel over de kipfilets en rol ze op. Leg de rolletjes elk op een met boter of olie bestreken velletje aluminiumfolie en rol het folie strak om de kipfilets. Leg de kiprolletjes in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet zoveel kokend water in de ovenschaal tot de rolletjes net onder staan. Zet de ovenschaal 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat buiten de oven nog 10 minuten rusten. Maak intussen de saus. Verhit de wijn of het appelsap, de resterende crème fraîche en de resterende roomkaas regelmatig roerend in een steelpan. Laat de saus kort koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met wat zout en peper. Haal de kiprolletjes uit hun verpakking en snijd ze schuin doormidden. Serveer met de saus. Lekker met frieten of aardappelkroketjes en groenten naar keuze, bij voorbeeld doperwtjes.
Tip:
Zitten er geen jonge gasten aan tafel, dan kunt u de roomkaas desgewenst voor de scherpere smaak van een blauwschimmelkaas vervangen. In plaats van de kipfilets kunt u ook kalkoenschnitzels nemen.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !