Kerstrecept 27
Chocoladeterrine met sinaasappel |
Ingrediënten voor 6 personen: |
10 bitterkoekjes of
Italiaanse |
Bereiding: |
Snijd de bitterkoekjes in
kleine stukjes. Besprenkel ze met 2,5 eetl. sinaasappellikeur. Breek
de chocolade in een steelpan die in kokend water hangt (au bain
marie) en smelt deze al roerend. Roer de gesmolten chocolade door de
mascarpone. Meng de bitterkoekjes met likeur erdoor. Schep de massa
in een kleine cakevorm. Strijk de bovenkant plat en laat de terrine
in de koelkast 2 uur opstijven. Boen de schil van 1 sinaasappel
onder heet water schoon. Trek met de zesteur (citroentrekker)
sliertjes van de schil of snijd de schil met een scherp mesje in
flinterdunne reepjes en leg deze in ijskoud water. Pers de
sinaasappel uit en schil de andere dik tot op het vruchtvlees. Snijd
de partjes los uit de vliesjes en vang het sap op. Verwarm het sap
met de suiker en de rest van de likeur en laat zachtjes 1 minuut
koken. Roer de schilletjes erdoor. (Bewaar een beetje voor
garnering). |
Fijne feestdagen en eet lekker !