Kerstrecept 11
Feestelijke varkenshaasje Wellingtone |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 niet te grote varkenshaasjes, 3 eetl. culinesse (Blue band), 2 eetl. jus naturel, 2 eetl. tomatenketchup, 8 plakjes bladerdeeg, 4 fijngesneden sjalotjes, 4 plakken achterham in kleine blokjes gesneden, 6 fijngehakte champignons, 2 eetl. verse gehakte peterselie, 2 eetl. medium sherry, 6 eetl. slagroom, 1 losgeklopt ei, peper en zout |
Bereiding: |
Kruid de varkenshaasjes
met peper en zout en bak ze in 1 eetlepel culinesse goudbruin en
gaar. Haal het vlees uit de pan en blus de braadjus af met 2
eetlepels tomatenketchup en een scheutje water. Laat de jus even
inkoken en bewaar deze tot later gebruik. Bak vervolgens de
sjalotjes, hamblokjes en gehakte champignons in de rest van de
culinesse. Blus het geheel af met sherry en room. Voeg vervolgens de
peterselie toe en laat het geheel even inkoken. Breng de saus op
smaak met peper en zout en laat deze afkoelen. Leg in de tussentijd
4 x 2 bladerdeegplakjes in de lengte met de uiteinden op elkaar en
druk de naden goed aan. Leg hierop de varkenshaasjes. Bestrijk deze
met het afgekoelde ham-champignonmengsel. Rol de varkenshaasjes
daarna voorzichtig in de lap bladerdeeg. Vouw de zijkanten dicht en
plaats het vlees met de naad naar onder op een met vetvrij papier
beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk het
bladerdeeg met losgeklopt ei en bak de pakketjes in ca. 20 minuten
goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of het niet te hard gaat.
temper zonodig de oventemperatuur. Verwarm ondertussen de jus
naturel met 2 eetlepels water. Haal de varkenshaaspakketjes uit de
oven, plaats deze op voorverwarmde borden en giet de jus rondom.
|
Fijne feestdagen en eet lekker !