1 pak mie/500 g
is 10 nestjes (of een pak spaghetti)
1/2 kg vlees (schouderkarbonade/spek, kip, ham)
2 ons kleine garnaaltjes
2 eieren
olie
300 g groenten ( witte kool en prei) en ca. 2 ons peultjes (klein
pakje)
200 g fijngesneden uien
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 eetl. gehakte selderij
1 half blokje trassi
1 lombok (minder heet...haal dan de zaadjes eruit)
1 à 2 eetl. ketjap
zout |
Kook de mie /
spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
natuurlijk met een snufje zout. Roerbak de fijngesneden kipfilet,
karbonade, spek en ham in de hete olie. De er de uien, lombokje,
trassi en de knoflook bij. Eventjes laten bakken en voeg vervolgens
ook de kool, peultjes en de prei toe. Schep dit voortdurend om tot
de groente beetgaar is. Nu kan je ook de mie en de garnalen bij de
groenten en het vlees doen. Schep alles goed om tot alles door en
door warm is. Een druppeltje olie erdoor. verhindert..... dat de
bami gaat plakken.
Nu nog wat ketjap toevoegen zodat de bami een mooie lichtbruine
kleur krijgt.. De selderij op het laatste moment er door roeren.
Tip: Wat erg lekker is... op het laatste moment ca. 2 ons taugé
toevoegen.
Schep de bami op een schaal en garneer deze met gebakken uitjes en
komkommerschijfjes. Een kommetje met omeletreepjes hoort er zeker
bij.
|