Maak een mooi
beslag van de bloem en het bier. Moet je gewoon zelf aan voelen maar
het moet een mooi papje worden. Niet te dun! Nadat het een papje is
geworden, voeg je de overige ingrediënten erbij… sambal, djahé etc.
Enne.... heb je bier over, niet weggooien hoor maar neem gewoon een
lekkere slok. Dan gaat het bereiden van het gerechtje ook een stuk
beter. Hahahaha....
Schil nu de uien en maak mooie ringen. Probeer steeds 2 a 3 ringen
bij elkaar te houden. Een enkele ring is te dun en zal snel breken.
Trouwens…. Mooie dikke ringen is ook veel lekkerder.
Verhit de olie in een pannetje of wok op ca. 180c. Voorzichtig de
ringen in porties van 3 a 4 ringen in de wok doen en bakken totdat
ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen. Als ze klaar zijn,
eventjes op wat keukenpapier leggen zodat de olie vrijwel uit de
uien is getrokken.
Bestooi de ringen met wat zeezout enne….. smulse. Een lekker
chilisausje om het helemaal af te maken.
|