Nasi bawang putih

Ingrediënten voor 4 personen:

Witte knoflook rijst
500 g ongekookte rijst , goed gewassen
5 teentjes knoflook , uitgeperst
1 schijfje djahé , fijngehakt
1/2 l kippenbouillon
2 theel. droge sherry
2 eetl. olie
een snufje zout naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olie in een wadjan (wok) en bak hierin knoflook en djahé tot ze gaan geuren. De gewassen rijst en sherry toevoegen en nog 1 min. ombakken. Schenk de kippenbouillon en wat zout erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de rijst goed om en draai het vuur klein. Doe een deksel op de wok en laat de rijst ca 20 à 25 min. gaar worden.
De Nasi Bawang Putih opdienen met droge gerechten en lekkere sambal en natuurlijk...... niet de gedroogde uitjes vergeten.

Selamat Makan (smakelijk eten) en Voor straks eet lekker !

 

Bron: www.roysrecepten.nl