Snipper een ui,
snij 2 ontvelde tomaten zonder zaad, kern en vocht in blokjes. Fruit
het ui in (olijf)olie, voeg tomaten, 2 theelepel tomatenpuree en 2
lepels rode wijn toe. Laat 6-7 minuten afgedekt smoren. Eventueel 1
of meer lepels warme (runder)bouillon of water erbij. Door een zeef
wrijven (moet zo dik als boter zijn). Voeg 1 lepel gehakte
peterselie, zout en peper toe. Warmhouden.
Meng 1 lepel fijne mosterd met 1 lepel (heide)honing en 1 theelepel
bruine basterdsuiker. Breng aan de kook, voeg naar smaak peper, zout
en enkele druppels knoflook op olie toe.
Rooster de hamburgers. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk de
geroosterde helften van de bolletjes met een dikke laag tomatenprut.
Leg de hamburger op de onderste helft. Giet het mosterdprutje
erover, leg de bovenste helft van de bollen erop.
Serveren met een salade van krulsla, tomaten en zwarte olijven,
aanmaken met een dressing van 1 deel (dragon)azijn, zout, peper en 4
delen (olijf)olie.
 |