Recept 8, Bosnië-Herzegovina: zwarte cake.
Nodig voor 4 personen:
6 eieren - 6 eetlepels suiker - 6 eetlepels fijngehakte walnoten - 8 eetlepels
bloem - 3 eetlepels cacaopoeder - ½ eetlepel bakpoeder - 800 g suiker - 1 liter
water - sap van ½ citroen - poedersuiker
Bereiding:
Meng de eerste 6 ingrediënten tot een krachtig deeg. Doe het mengsel in een
ingevette cakevorm (voeg water toe als het mengsel te dik is). Bak de cake in
een matig warme oven tot die gaar is. Controleer dat met een breinaald: die moet
er schoon uitkomen als u ze in de cake steekt.
Meng ondertussen de rest van de ingrediënten voor een siroop. Breng dat aan de
kook en laat de siroop zachtjes doorkoken.
Als de cake gaar is, snijdt u hem in plakken. Schenk wat siroop over elke plak.
Bestrooi de plakken met poedersuiker en zet ze vervolgens in de koelkast.
Serveer de plakken cake altijd koud.


|