Recept 7, België: Gepocheerde Eieren.
Nodig voor 4 personen:
4 eieren -
500 gram witlof - 4 sneden witbrood van 5 cm dik - 100 gram boter -
1,5 dl slagroom -
nootmuskaat -
zout, peper -
1 suikerklontje
Bereiding:
Maak de witlof schoon en snij hem in stukjes van 2 cm. Verhit 40 gram boter in
een pan, voeg er de witlof bij, zet de deksel op de pan en laat het 8 minuten
zachtjes stoven. Geef er zout en peper over en het suikerklontje en laat nu de
witlof zonder deksel verder koken totdat hij tot puree is gekookt. Haal de
sneden witbrood uit, zodat er een bakje ontstaat. Smeer dit aan alle kanten met
boter in en laat het bruinbakken onder de grill. Maak de eieren als in
Gepocheerde Eieren. Leg in elk bakje wat witlofpuree, leg er dan midden op een
ei. Verhit de room goed. Voeg er wat nootmuskaat bij en wat zout en peper.
Schenk deze saus over de eieren.


|