Recept 19, Egypte: verstopte eieren.
Nodig voor 6 personen:
700 g rundergehakt - 6 eieren - 2 teentjes knoflook - 1 grote mespunt komijn -
60 g paneermeel - 3 eetlepels olijfolie - 1 kg courgettes - 3 eetlepels
tomatenpuree - zout en zwarte peper
Bereiding:
Kook 4 eieren hard in 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Klop de overige 2
eieren los in een groot diep bord.
Schil en hak de knoflook. Vermeng het gehakt met de knoflook en de komijn. Voeg
zout en peper toe. Rol het vlees uit op een bebloemd werkblad. De lap moet groot
genoeg zijn om rond de gekookte eieren gerold te worden. Leg de eieren in het
midden van de lap vlees en rol het vlees er omheen in de vorm van een worst. Het
is gemakkelijker om 2 worsten te maken. Haal de worsten door het losgeklopte ei
en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat
hierin de worsten aan alle kanten, in ongeveer 10 minuten, goudbruin worden.
Was en schil de courgettes en snijd ze in niet al te dunne plakjes. Doe in een
soeppan de tomatenpuree en een theelepel peper. Voeg de worsten en de courgettes
toe en bedek het geheel met water. Laat 30 minuten op laag vuur koken. Warm
serveren.


|