Recept 18, Duitsland: eierpudding.
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 8 dl melk - zout - boter - 80 g krenten - 4 dl rode wijn - witte
basterdsuiker
Bereiding:
Klop de eieren zeer goed met de melk en een heel klein beetje zout. Vet een
ovenvaste schaal (met deksel) in met boter. Giet er het eiermengsel in. Was de
krenten met warm water. Schenk er vers warm water over zodat ze royaal onder
staan en laat ze zacht koken. Roer heel langzaam door het eiermengsel, zodat er
nog lucht kan ontwijken en leg de deksel op de schaal. Zet die in een grotere
pan met bijna kokend water en houd dat tegen de kook aan, tot het eiermengsel
gestold is (45-55 minuten). Steek ter controle een breinaald midden in de massa:
ze moet er schoon uitkomen. Giet het kookvocht van de krenten af. Schenk de wijn
op de krenten en voeg naar smaak basterdsuiker toe. Haal de schaal uit de pan,
droog haar af en leg een serveerschaal omgekeerd op de geopende schaal. Keer
beide tegelijkertijd om en neem de ovenschaal weg. Serveer de wijn met krenten
apart bij de eierpudding.


|