Recept 16, Denemarken: eier- en baconkoek.
Nodig voor 4 personen:
12 plakjes bacon of spek - 4-6 eieren - 2 theelepels aardappelmeel - 1½ - 2 dl
melk - ½ theelepel zout - peper - 3 eetlepels bieslook, fijngesneden
Bereiding:
Braad de bacon of het spek bij matige hitte in een koekenpan, maar laat ze niet
te bros worden. Giet al het vet uit de pan, vang het op en droog de pan met
keukenpapier. Voeg in een mengbeker het meel en het zout samen met de eieren en
de melk. Doe ongeveer 1 eetlepel van het vet terug in de pan en giet daar het
eiermengsel bij. Laat de eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte.
Af en toe moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare mengsel
naar beneden kan lopen. Als de massa bijna stijf is, leg dan de plakjes bacon
boven op de koek en strooi er de bieslook over. Dien direct uit de pan op,
bijvoorbeeld met roggebrood.


|