Recept 12, China: krab-omelet.
Nodig voor 4 personen:
1 krab - 1 ui - 100 g bamboescheuten - 1 eetlepel maïsbloem - 6 eieren - 2
eetlepels olie - piment - zout en peper
Bereiding:
Vul een grote pan voor ¾ met water. Breng aan de kook. Voeg zout toe. Leg hierin
de krab en laat hem, als het water weer aan de kook is gekomen, 15 minuten
koken. Haal de krab uit het water en laat hem afkoelen. Breek het schild met een
hamer en haal het vlees eruit, evenals uit de scharen en de poten.
Schil de ui en snijd die fijn. Was de bamboescheuten, laat ze uitlekken en snijd
ze in kleine stukjes. Maak de maïsbloem aan met 2 eetlepels koud water.
Breek de eieren in een schaal. Klop ze met een vork en roer er de aangemaakte
maïsbloem door. Voeg zout en peper toe en roer goed door.
Verwarm de olie op hoog vuur in een koekenpan. Fruit hierin enkele ogenblikken
de ui, de bamboescheuten en het krabvlees onder voortdurend roeren. Voeg de
piment toe.
Giet de eieren in de koekenpan en laat het geheel ongeveer 3-4 minuten bakken
tot de omelet goed droog is. Laat de omelet op een deksel glijden en keer haar
in de pan om de andere zijde gedurende 2-3 minuten te bakken.
Leg de omelet op een schaal en serveer.

|