Ananastaartje met pistache

Ingrediėnten voor 4 personen:

3 eieren, gesplitst
1 zakje vanillesuiker
zout
100 g witte basterdsuiker
175 g bitterkoekjes of amandelkoekjes, verkruimeld
400 g ananas, in stukjes (vers of uit blik)
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
springvorm Ų 22 cm, ingevet en bestoven met bloem

Bereiding:

0Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.
Tips:
Vervang ananas door mango of perzik. Neem in plaats van pistachenoten geschaafde amandelen.

 

Bron: www.boodschappen.nl