Spaanse aardappel-tuinbonensalade

IngrediŽnten voor 4 personen:

450 g diepvriestuinbonen
zout en versgemalen peper
6 eetl. olijfolien
200 g chorizo of salami, in plakjes
900 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
2 rode (punt)paprikaís, zonder zaadjes, in repen
4 eetl. citroensap of wittewijnazijn
4 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
grof bruinbrood of stokbrood
 

Bereiding:

Kook de bonen met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten. Voeg de krieltjes en paprika toe en bak ze 2-3 minuten mee. Blus af met citroensap. Schep de tuinbonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er bosui over. Serveer de salade lauwwarm of koud. Meng knoflook en zout door de rest van de olijfolie en serveer dit met het brood bij de salade.

 

Bron: www.boodschappen.nl