Verwarm de oven
voor op 160ºC. Snijd de mozzarella in plakken. Kook de penne volgens
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de aubergine en
courgette in blokjes.
Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin het
gehakt rul. Roerbak de aubergine een paar minuten mee.
Pers het teentje knoflook uit boven het vlees. Bak de
courgetteblokjes 2 minuten mee. Roer er 150 ml water en de mix
erdoor en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de gekookte penne toe. Roer het gerecht nog even
goed door en schep het in een ingevette ovenschaal. Leg de plakken
mozzarella erop en strooi hier de geraspte kaas over. Zet de schotel
in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer tips:
I.p.v Parmezaanse kaas kun je ook kiezen voor jong belegen kaas.
Je kunt deze ovenschotel een dag van tevoren bereiden en op de avond
zelf 20 minuten in de oven zetten.
|