Tompoezen met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen:

3 plakjes diepvries bladerdeeg (10x10 cm)
boter
1 eierdooier
*100 g condé rijst (1 zakje)
5 dl melk
½ dl room
300 g aardbeien
1 eetl. poedersuiker

Bereiding:

Snijd de bladerdeegplakjes in de helft zodat u 6 rechthoekjes verkrijgt.
Smeer de ovenplaat in met boter en leg er de bladerdeegplakjes op.
Klop de eierdooier, samen met een scheutje water, los. Kwast hiermee de bladerdeegplakjes in.
Bak ze gedurende 10 tot 15 minuten in een op 225ºC. voorverwarmde oven.
Neem van de melk 1 tas af en los hierin de condé rijst op.
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg er al roerend het opgeloste
rijstpoeder aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Blijf roeren en voeg de room toe. Laat afkoelen.
Haal de bladerdeegrechthoekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in stukjes. Spatel ze onder de condé rijst.
Snijd de bladerdeegplakjes horizontaal doormidden en verdeel er de vulling tussen.
Laat eventueel verder opstijven in de koelkast.
Net voor het opdienen bestrooit u de tompoezen met poedersuiker.
Tip: Alvorens de bladerdeegplakjes in de oven te schuiven, kunt u er met
een scherp mesje versieringen in maken. Snijd hiervoor lichtjes in
de bovenste laag van het bladerdeeg.
*Condé rijst:
De naam Condé is in de Franse geschiedenis vrij bekend. De bereiding is waarschijnlijk opgedragen aan de prins van Condé, ook "Le grand Condé" genoemd. Het kasteel waarin hij verbleef heette "Chantilly"; het is dan ook niet verwonderlijk dat deze naam in de gastronomie terecht kwam.