Gehaktballetjes in curryroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gekruid rundergehakt
een mespunt koriander
4 eetlepels paneermeel
2 eetlepels olie
2 dl yoghurt (op kamertemperatuur)
2 eetlepels bloem
2 theelepels koenjit
1 dl slagroom
1 theelepel kerriepoeder
cayennepeper
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Bestrooi het gehakt met koriander en paneermeel, meng het door elkaar en draai
er gehaktballetjes van ± 3 cm van.
Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
Temper het vuur en laat het gehakt in 5 minuten gaar worden.
Neem de balletjes uit de pan.
Roer in een kommetje 3 eetlepels yoghurt met de bloem tot een glad papje en
roer dit door het braadvocht.
Roer de rest van de yoghurt en de koenjit erdoor.
Breng het mengsel al roerend langzaam aam de kook.
Roer de room en kerriepoeder door het mengsel en breng het gerecht pittig op
smaak met cayennepeper.
Schep de curry in een schaal en bestrooi met de peterselie.
Lekker met zilvervliesrijst en sperzieboontjes.