Witlofsalade met aardappel, appel, kip en peterselie

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 eetlepels kruidenazijn
1 theelepel mosterd
6 eetlepels olijfolie
zout
peper
4 eetlepels fijngesneden kruiden( peterselie en bieslook)
Ĺ theelepel milde kerriepoeder
suiker naar smaak
500 gram vastkokende aardappels
2 groene appels in partjes (b.v. granny smith)
citroensap
4 struikjes witlof, blaadjes losgehaald
125 gram gerookte kipreepjes

Bereiding:

Roer een dressing van de azijn, mosterd, olie, zout, peper, kerrie, suiker en de kruiden. Snijd de aardappels in plakjes en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af en besprenkel ze meteen met de helft van de dressing en laat ze afkoelen.
Besprenkel de appelpartjes met citroensap. Meng de aardappels voorzichtig met de appel, witlof en kipreepjes.
Druppel de rest van de dressing erover. Lekker bij deze maaltijdsalade is warm stokbrood.